Blue Bucket Campaign Moldova (limba Română)

Campania Găleata Albastră urmărește să încurajeze comunitățile, bisericile, organizațiile nonguvernamentale și afacerile locale să umple și să distribuie găleți albastre pline cu alimente. Aceasta este o modalitate de a ajuta persoanele vulnerabile din comunitate, cum ar fi vârstnicii, copiii și familiile cu un venit limitat.

Scopul acestei campanii nu este doar de a oferi alimente persoanelor aflate în nevoi, ci și de a construi o comunitate mai puternică. Donarea de alimente în campanie este mai mult decât un act de bunătate; este o modalitate de a arăta sprijin membrilor comunitari și de a stabili legături cu cei care locuiesc în zone izolate.
Prin această inițiativă, cu sprijinul și implicarea partenerilor noștri, dorim să contribuim la crearea de rețele de siguranță ale comunității locale.

În anul 2023, un număr de 3.461 de găleți au fost deja umplute și distribuite celor în nevoie. Împreună continuăm să umplem găleți pentru a-i sprijini pe cei care trec prin dificultăți.

Donate

DE GĂLETI ALBASTRE 
distribuite

DE OAMENI
au beneficiat de alimentele distribuite

DE COMUNITĂȚI
implicate

Ce încape într-o găleată albastră?

O găleată albastră poate fi umplută cu alimente neperisabile:

 • Ulei – 1 litru
 • Zahăr – 1 kg
 • Făină de grâu/porumb – 1 kg
 • Orez – 1 kg
 • Paste – 500 de grame
 • Carne – 1 conservă
 • Pește – 1 conservă
 • Legume conservate (porumb) – 1 bucată
 • Biscuiți – 1 pachet
 • Dulciuri – bomboane, ciocolată
 • Condimente

Prețul unei găleți este în jur de 300-350 de mdl. Pentru a le oferi persoanelor în nevoi posibilitatea de a pregăti o masă de Crăciun, dorim să ajungem la ei cu gălețile pline înainte de sărbătorile de iarnă.
Partnerii noștri care sunt deja familiarizați cu comunitățile locale, se ocupă de distribuirea găleților și de a petrece timp cu cei care se simt singuri atunci când nu putem călători noi înșine.

Parteneri

Campania Găleată Albastră e menită să ofere tuturor celor care doresc să se asocieze cu noi oportunitatea de a contribui la o cauză nobilă și de a deveni parte a mișcării. Campania oferă o platformă pentru oamenii care doresc să facă o schimbare pozitivă în societate, precum și o modalitate de a-i ajuta pe cei care trăiesc în sărăcie.

În fiecare an, mai multe organizații colaborează cu noi și împreună încurajăm mai multe persoane, școli, licee, grădinițe, biserici, organizații neguvernamentale, autorități locale și companii să se implice:

 • Profesorii și învățătorii sunt ambasadorii noștri în numele campaniei, încurajând copiii, adolescenții și părinții lor să contribuie
 • Bisericile și organizațiile neguvernamentale adună donații și mobilizează voluntarii care se ocupă de umplerea și distribuirea a sute de găleți cu alimente.
 • Afacerile locale ne pot susține cu resurse, iar autoritățile locale sunt deschise pentru colaborare.

Impact

Peste 8.000 de găleți albastre au fost umplute cu alimente de la începutul Campaniei Găleata Albastră (prima ediție a avut loc în anul 2019) și am ajutat oamenii din 70 localități. Această inițiativă este unică datorită implicării anuale a numeroșilor indivizi, biserici, organizații, primării, școli, licee, grădinițe și voluntari.

În timpul campaniei, comunități sunt mobilizate: copiii umplu găleți albastre cu alimente și „albăstresc” holurile școlilor; sau se pot observa persoane cu câte o găleată goală în timp ce fac cumpărături în supermarket.

Campania aceasta este campania de toamnă și de iarnă prin care avem oportunitatea de a vizita persoane care locuiesc în zone de departe, mai izolate. Pentru mulți, găleata albastră plină cu alimente și trecerea pragului caselor lor sunt răspunsuri la rugăciuni.

Contact Dorcas Moldova

Address

str. Timisoara, 11 A
Chisinau, MD 2059
Republic of Moldova

Fiscal code: 1009620002842

Phone numer
+373 22 46 14 46
+373 67 66 12 84

Email address
office@moldova.dorcas.org